Gezonde tussendoortjes op school

Binnen onze school hebben de kinderen elke ochtend tijd om een tussendoortje tot zich te nemen. Wij als Lekker Fit school zien graag gezonde tussendoortjes. (Fruit, groente)

Dit is geen vervanger van het ontbijt, daarom wijzen we erop om thuis te ontbijten.
Melk is ook verkrijgbaar op school. Meer informatie kunt u bij juf Kelly krijgen.
Het is niet toegestaan op school om drinken met koolzuur (prik) te drinken.

Fruitdagen

Donderdag en vrijdag zijn onze fruitdagen, daarom vragen wij u om op deze dagen altijd als pauzehap een stuk fruit of groen-te mee te geven. Het fruit wordt om 10:00 opgegeten. De boterhammen kunnen tussen de middag opgegeten worden.
Op de andere dagen is fruit ook zeer welkom.

Waterdagen

Op de locatie Heindijk zijn de leerlingen dit jaar begonnen met op de fruitdagen (donderdag en vrijdag) ook de gehele dag alleen water te drinken.
Water is er altijd en het drinken ervan is heel gezond.
Op beide locaties is het drinken van water gedurende de lessen toegestaan.

Traktatiebeleid

Wij zien als leerkrachten veel verjaardagtraktaties langs komen en over het algemeen zijn dit erg lekkere en gezonde traktaties. Deze traktaties doen automatisch mee met de gezonde traktatiewedstrijd. Elk halfjaar kan een kind een feestje winnen in de gymzaal.
Bij ongezonde traktaties wordt er 1 ding gegeten en de rest gaat mee naar huis. Mits dit mogelijk is. Een zakje chips of iets dergelijks wordt in z'n geheel meegeven naar huis.

De juffen en meesters zien ook graag een gezonde traktatie voorbij komen...

Met deze afspraken willen we voor uw kind een gezonde levensstijl te creĆ«ren