Waarom is het Jeugdsportfonds nodig?

Waarom Jeugdsportfonds nodig is

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien 423.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum (dat is 1 op 9 kinderen). Ca. 150.000 kinderen uit deze groep participeren helemaal niet. Omdat in deze gezinnen sporten niet bovenaan het lijstje staat bij het verdelen van het inkomende geld, lopen hun kinderen allerlei kansen mis die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Terwijl sporten juist een heerlijke manier is om je energie kwijt te raken. En door te sporten kan een kind zich ontwikkelen op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin waarin het kind leeft.

Sporten is gezond

Met sporten komen kinderen in contact met andere kinderen en leren zo spelenderwijs, in een nieuwe sociale omgeving, andere regels en omgangsvormen. Regels die ze vaak thuis en op school niet meekrijgen. Investeren in sporten voor kinderen betekent voor hen een grotere kans op een goede toekomst en verkleint de kans op buiten de boot vallen en negatief gedrag. Daarnaast is sporten ook belangrijk om overgewicht tegen te gaan onder de jeugd in Nederland.

Alle kinderen moeten kunnen sporten.

Spelregels

SpelregelsRotterdam

• Aanvraag kan alleen via een intermediair. Op de Kubus zijn dat: Juf Carina en Meester Patrick.

• Degene voor wie de aanvraag wordt ingediend is in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar  en woonachtig in Rotterdam.

• Het gezinsinkomen bedraagt maximaal 120% van het wettelijke geldende minimum;
    € 1375,- voor een alleenstaande ouder.
    € 1550,- voor een echtpaar.

• De bijdrage wordt toegekend tot een maximum van één aanvraag en €225,- per kind per jaar.

• Enkel de contributie van een sportvereniging voor de duur van een jaar wordt vergoedt.

• De bijdrage wordt rechtstreeks overgemaakt naar de sportvereniging.

• Betaling geschiedt pas na ontvangst van een schriftelijke bevestiging van de penningmeester van de desbetreffende vereniging.

Let op:

Commercieel aanbod, diplomazwemmen, sportkleding, attributen, jeugdkampen en extra lessen/activiteiten gericht op talentontwikkeling worden door het Jeugdsportfonds Rotterdam niet vergoedt.

Aanvraag indienen

Een aanvraag kunt u indienen bij meester Patrick.

Via een aanvraagformulier is het mogelijk om het jeugdsportfonds aan te vragen.
Op het formulier moet u duidelijk vermelden wat de hoogte van de contributie is, maar ook de reden waarom u deze contributie niet kan bekostigen.

Sportkleding en materiaal wordt niet vergoed via het jeugdsportfonds.

U kunt  via de email een aanvraagformulier opvragen; p.huizer@obsdekubus.nl ook kunt u er terecht voor vragen.